Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

USAID у співпраці з Мінагрополітики та Байєр надасть насіння озимого ріпаку для фермерів у 6 областях

Уряд США через Програму USAID АГРО у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть українським агровиробникам 1,700 посівних одиниць насіння озимого ріпаку. Насіння бренду DEKALB від компанії Байєр вистачить орієнтовно для посіву 5,100 гектарів культури.

Участь в програмі зможуть взяти фермери з шести областей України – Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської, Запорізької, Херсонської (за винятком тимчасово окупованих територій). Учасники мають бути зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи – підприємці, та обробляти від 5 до 500 гектарів. Кожен учасник зможе отримати до 15 посівних одиниць насіння, залежно від площі землі в обробітку. Допомога націлена на області, де агровиробники найбільше постраждали внаслідок війни. Насіння допоможе їм отримати наступний врожай та продовжувати роботу. А отриманий дохід спрямувати на нагальні потреби господарств – відновлення та відбудову.

За підтримки Міністерства з аграрної політики та продовольства України реєстрація на отримання допомоги вже розпочалася в Державному аграрному реєстрі (ДАР) та триватиме до 18 серпня або до вичерпання планових обсягів допомоги. Заявки приймаються виключно через ДАР, у розділі “Доступні програми” – “ Ріпак DEKALB. Програма USAID АГРО”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН