Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Експрацівнику “Херсонводоканалу” повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору

Так, за матеріалами СБУ підозру у пособництві державі-агресору отримав колишній начальник дільниці з експлуатації каналізаційних мереж Херсонського водоканалу.

СБУ встановлено, що з приходом окупантів чоловік перейшов на бік ворога. Він добровільно працевлаштувався у незаконно створене військово – цивільною адміністрацією Херсонської області «унитарное государственное предприятие «Херсонводоканал», де обійняв посаду так званого заступника директора з технічних питань – головного інженера.

На псевдопосаді ворожий пособник чинив дії, спрямовані на підтримку рішень окупаційної адміністрації у тимчасово окупованому Херсоні.

Наділений «правом першого підпису», він погоджував захоплення та передачу на користь загарбників майна державного підприємства.

Зокрема, уклав договір банківського обслуговування створеного окупантами підприємства з російським банком «Промсвязьбанк», відкривши рахунок у валюті держави-агресора. Підозрюваний «своїми «правами» видав наказ про здійснення розрахунків з абонентами підприємства за надані їм послуги у російських рублях.

Також оперативники СБУ викрили громадянина України, який підтримав російську агресію та добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної влади обійняти посаду так званого «первого заместителя директора «государственное унитарное предприятие «Херсонская железная дорога».

Псевдопосадовець здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції на користь окупаційної влади. На потреби ворога він особисто проводив інвентаризацію та розподіл майна підприємства, вагонів та локомотивів. Задля забезпечення транспортування вантажів, боєприпасів, техніки та переміщення військовослужбовців зс рф, зрадник організовував роботу всіх підприємств залізничної інфраструктури тимчасово окупованої Херсонщини.

Наразі слідчі Управління на підставі зібраних доказів обом фігурантам оголосили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років тюрми. Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури. Управління СБ України в Херсонській області 7 ч. ·

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН