Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

200 медзакладів «первинки» будуть обладнані сонячними панелями

У межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL UKRAINE) триває відбір пропозицій від закладів первинної медичної допомоги (ПМД) щодо встановлення сонячного енергетичного обладнання.

Для участі у проєкті надійшли заявки від понад 1 000 медзакладів з різних областей України. Планується, що у рамках проєкту будуть відібрані 200 медзакладів «первинки», які будуть оснащені сонячним обладнанням.

Так, через постійні ракетні обстріли та удари російської армії, чимало об’єктів інфраструктури, в тому числі й медичної, стають жертвами терору та руйнувань. Крім того, через обстріли деякі території України перебувають в умовах «блекауту» чи аварійних відключень.

Для того, аби у надзвичайній ситуації задовольнити нагальні потреби медичних закладів у роботі критично необхідного обладнання для стабільної та безперебійної роботи, відібрані медзаклади будуть забезпечені сонячними станціями. Це дасть змогу використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а також накопичувати її.

Крім того, встановлення сонячних панелей дозволить значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби закладів.

МОЗ України разом із партнерами й надалі працюватимуть, аби попри війну забезпечити стабільну роботу закладів медичної інфраструктури.

Нагадаємо, нещодавно сонячними панелями разом із акумуляторами було оснащено Одеську дитячу міську поліклініку № 6.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН