Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За виконання “бойових завдань” на Херсонщині судитимуть бойовика “ДНР”

Судитимуть бойовика «ДНР», який виконував бойові завдання на Херсонщині.

Прокурори Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Донеччини за фактом державної зради, участі у не передбачених законом збройних формуваннях, жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений у 2022 році добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «ДНР». На посаді стрільця 113-го стрілецького полку мобрезерву 1-го армійського корпусу рф він виконував бойові завдання на Херсонщині.

Під час тимчасової окупації Бериславського району чоловік брав участь у «фільтраційних заходах» на блокпостах у напрямку смт Велика Олександрівка до міста Берислав.

У березні 2022 року поблизу села Томарине обвинувачений разом з іншими військовослужбовцями рф зупинили автівку, в якій перебувало троє чоловіків. Погрожуючи зброєю, потерпілих незаконно затримали та помістили до технологічного колодязя насосної станції, де впродовж декількох днів утримували у нелюдських умовах та застосовували фізичне насильство.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН