Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно шістьох учасників злочинних угруповань, які діяли на Херсонщині

Упродовж першого півріччя 2023 року прокурорами вжито низку організаційних та практичних заходів щодо протидії організованій злочинності.

Спільними скоординованими діями правоохоронних органів області завершено розслідування та до суду направлено обвинувальні акти стосовно шістьох осіб, якими у складі двох злочинних угруповань вчинялись кримінальні правопорушення у бюджетній, корупційній сферах.
Так, перед судом постане організатор групи, який перебуваючи на посаді заступника начальника патрульної поліції в Херсонській області налагодив схему систематичних поборів від суб’єктів господарювання за безперешкодний пропуск перевантаженого автотранспорту через габаритно-ваговий комплекс та не притягнення їх до адміністративної відповідальності.
Фігуранти цієї групи діяли нa тepитopiї Xepcoнcькoї oблacтi впpoдoвж 2021 poку. До її складу входили тодішній зacтупник нaчaльникa пaтpульнoї пoлiцiї в Xepcoнcькiй oблacтi, зacтупник кoмaндиpa бaтaльйoну упpaвлiння пaтpульнoї пoлiцiї oблacтi тa фiзичнa ocoбa-пiдпpиємeць.
Інше злочинне угрупування розробило схему заволодіння бюджетними коштами виділеними для капітального ремонту доріг в смт Антонівка м. Херсон. Організатором був тодішній селищний голова, який залучив до злочинної оборудки інженера з технічного нагляду, підлеглого-секретаря ради та двох приватних підприємців.
Фігуранти вносили в акти завідомо неправдиві відомості про хід ремонту, вартість матеріалів та об’єми виконаних робіт.
Як наслідок, неякісний ремонт проведено на 26 проїжджих частинах Херсонського району та надлишково перераховано на рахунок підрядника бюджетні кошти у розмірі 13,2 млн грн, які спільники привласнили.
Задля забезпечення цивільного позову у кримінальних провадженнях, судом задоволено клопотання прокурора та арештовано майно обвинувачених на суму 6,2 млн грн.

Робота на вказаному напрямі триває.

Херсонська обласна прокуратура

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН