Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДБР завершило розслідування у справі херсонського пенітенціарія, який присягнув на вірність РФ та брав участь у створенні каральної системи в регіоні

Завершено досудове розслідування щодо ексзаступника начальника з інтендантського та комунально-побутового забезпечення державної установи «Північна виправна колонія (№ 90)», який під час тимчасової окупації Херсонської області працював на боці ворога.

 

 

Він брав участь у незаконному створенні окупаційної установи на базі української колонії, отримав від загарбників дозвіл на носіння зброї та безперешкодний проїзд блокпостів.

Також встиг прийняти присягу громадянина рф.

 

 

Після звільнення Херсону фігурант переховувався у місті, але був викритий працівниками ДБР разом зі співробітниками СБУ. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

 

Колишній заступник начальника «Північної виправної колонії (№90)» обвинувачується у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованих територіях (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10-ти до 15-ти років.

 

 

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН