Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканець Южноукраїнська поширював інформацію про військових ЗСУ

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 41 річного мешканця міста Южноукраїнськ за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений через месенджер у «Telegram» на виконання завдання представника держави-агресора поширював інформацію про розташування на території та поблизу міста Южноукраїнськ підрозділів Збройних Сил України, які здійснюють захист Южноукраїнської АЕС, з наданням точних координат, за що отримував грошові кошти на банківський рахунок.
Під час виконання одного з таких чергових завдань зловмисника затримано одразу після здійснення фото та відеозйомки тимчасового місця дислокації особового складу ЗСУ.
Обвинувачений перебуває під вартою.
За вчинене йому загрожує покарання від 8 до 12 років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу СБУ в Миколаївській.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН