Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повідомлено про підозру ексочільнику медичного закладу Херсона за пособництво ворогу та розтрату бюджетних коштів на понад 7 млн грн

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому директору центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у пособництві державі-агресору та розтраті майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 111-2, ч. 5 ст. 191 КК України).
За даними слідства, у червні 2022 року підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з окупантами. Він обійняв посаду «в.о. главного врача» захопленого окупантами медзакладу, який згодом перереєстрував за законодавством рф.
Так званий «очільник» організував відкриття банківського рахунку у незаконно створених установах держави-агресора, видавав зарплату у рублях, надав приміщення для проведення псевдореферендуму. Також він здійснив переміщення спецтранспорту швидкої медичної допомоги на тимчасово окуповану територію.
Окрім того, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсона та зловживаючи службовим становищем, уклав нікчемні договори з місцевими підприємствами та розтратив бюджетні кошти центру на суму понад 7 млн грн. Такими діями він спричинив збитки державі.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН