Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонське підприємство доставляє з США гуманітарний вантаж для медичних закладів України

Про це повідомили на офіційній сторінці Херсонського художнього музею.
“Сьогодні є привід згадати члена опікунської ради Херсонського художнього музею Романа Романова — людину, яка допомогла і музею в найважчі перші дні окупації, і зараз допомагає Херсонщині.Він був єдиним, хто відгукнувся на заклик про допомогу після спроби першого захоплення музею, яке відбулось 2 березня 2022 року. Тоді росіяни вирішили, що музейна будівля в ремонтному стані, з відсутніми вікнами та перекриттями, не годиться для їхніх цілей, і в той же день покинули її. Але потрібно було закрити всі двері та вікна, які підрядник залишив відкритими, втікши до Одеси 24 лютого і залишивши музей сам-на-сам з усіма будівельними проблемами. Завдяки Роману Романову з цими проблемами вдалося впоратися: він неодноразово надсилав гроші, якими музей і зміг розрахуватися за зварювальні роботи”, – музейники поділилися спогадами про час в окупації. 
Зараз команда херсонської мережі салонів «Автопланети», очолювана паном Романом,  продовжує збирати  гуманітарну допомогу для Херсонщини.
“Вантажі з медичним обладнанням і інструментами на загальну суму 1,5 млн долларів з кількох штатів США були спрямовані до складу в Нью-Джерсі, звідки відправлені до порту Нью-Йорка. 26 червня, корабель з гуманітарною допомогою вирушає до України, і за 4 тижні таке необхідне медичне устаткування потрапить до лікарень і шпиталів”, –  повідомили на офіційній сторінці Херсонського художнього музею
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН