Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру у пособництві державі-агресору отримав мешканець Нової Каховки на Херсонщині

Служба безпеки України викрила чергового поплічника ворога у Новій Каховці. Чоловік підтримав окупацію міста російськими загарбниками та добровільно запропонував окупантам свою «допомогу».
Цей громадянин відомий у Новий Каховці як власник будівельного товариства. До війни його підприємство користувалось попитом у місцевих мешканців. З’ясовано, що з часу захоплення окупантами районного центру, воно не втратило своєї популярності, але – через зрадницькі дії власника.
Оперативниками встановлено, що з перших днів окупації Нової Каховки підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з представниками так званої «Новокаховской городской военно-гражданской администрации». Він ініціативно надавав представникам зс рф послуги з будівельних та монтажних робіт у районному центрі.
Крім того, забезпечував окупантів матеріальними ресурсами та обладнанням для виготовлення фортифікаційних споруд – довготривалих оборонних точок. Зрадник також надав згоду на розміщення військової техніки та госпіталю держави-агресора на території товариства.
В інтересах збройних формувань та окупаційної адміністрації за його вказівкою працівниками товариства здійснювались ремонтні роботи проїзної частини доріг вздовж філії «Каховської ГЕС» з метою відновлення логістичних шляхів військових зс рф між правим та лівим берегом Херсонської області через р. Дніпро.
Зараз підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території півдня України, переховується від правосуддя.
Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч.1 ст.111-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади.
СБУ вчергове звертається до всіх «ініціативних» та «лояльних» до держави-агресора «підприємців» із попередженням щодо невідворотності покарання за дії, спрямовані на підтримку ворога.
Спецслужба вживає системні заходи для притягнення усіх винних до відповідальності за злочини проти України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН