Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканки Херсонщини втратили тисячі гривень через шахраїв

Мешканці Херсонщини продовжують ставати жертвами так званих банківських телефонних шахрайств. Тобто, коли псевдобанкіри телефонують громадянам і під різними приводами виманюють особисті та персональні дані, а також дані банківських карток начебто для їх захисту. Після отримання необхідної інформації злочинці знімають з карток громадян усі кошти.

Так, вчора, 15 червня опівдні в поліцію звернулась 50-річна жителька смт Комишани. Жінка повідомила, що їй зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником одного з банків. Під час розмови незнайомець скористався довірливістю заявниці, довідався у неї реквізити банківської картки, після чого з рахунку були зняті кошти в сумі близько 5 тисяч грн. Цього ж дня аналогічно 13 тисяч грн втратила й 73-річна мешканка мікрорайону «Таврійський».

Пам’ятайте банківські працівники ніколи не запитують у клієнтів персональні дані як клієнта банку, так і банківської картки. Ні в якому разі під час телефонної розмови з незнайомцями щодо даних вашої банківської картки не розголошуйте пароль, який можливо в цей час надійшов через SMS-повідомлення, пін-код картки, CVV-код (три цифри, вказані на зворотному боці картки),. Краще припинить розмову та зв’яжитесь для консультації з оператором банку за безкоштовним номером «гарячої лінії», вказаний теж на зворотному боці картки. Будьте пильними та обачними.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН