Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під час реконструкції шкільного майданчика посадовиця сільської ради з підрядником заволоділи 1,7 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільрад у Білгород-Дністровському районі та підрядниці за фактами заволодіння бюджетними коштами, фальсифікації документів та їх використанні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч.ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані заволоділи бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції багатофункціонального спортивного майданчика із штучним покриттям в освітньому закладі Білгород-Дністровського району.

Загальна вартість робіт за договорами становила понад 5 млн гривень.

При цьому, підприємниця завищила обсяг фактично виконаних робіт та їх вартість на 1,7 млн грн, що призвело до безпідставного перерахування коштів на рахунок ФОП.

Наразі вирішується питання щодо обрання керівниці Управління запобіжного заходу.

Слід зазначити, що стосовно посадовиці у суді вже перебуває обвинувальний акт за фактами службового підроблення та заволодіння 3,5 млн грн бюджетних коштів на фіктивному ремонті спортмайданчиків закладів освіти. За клопотанням прокурора її відсторонено від займаної посади, а підрядниця на даний час перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи ТУ БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН