Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканець Донеччини знущався над мешканцями Херсонської області під час окупації

Особу фігуранта встановили працівники управління карного розшуку поліції Херсонщини. Ним виявився 30-річниий житель Донецької області, який вступив до незаконного збройного підрозділу так званої «днр». Під час тимчасової окупації Бериславщини зловмисник “чергував” на блок-постах та знущався над цивільними жителями. Нині слідчі заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні трьох злочинів. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, під час документування злочинів, скоєних військовими рф на окупованій Бериславщині, поліцейські встановили, що на той час на автодорогах району агресорами були встановлені фільтраційні блок-пости. Один із таких пунктів розташовувався на автодорозі між м. Берислав та смт Велика Олександрівка поблизу с. Томарине. Також поліцейські дізналися, що вранці 21 березня минулого року на блок-посту один із військових рф зупинив автомобіль, в якому перебували троє громадян. Окупанти вивели водія та його пасажирів із автівки та із застосуванням заходів фізичного впливу, погрожуючи вогнепальною автоматичною зброєю, незаконно затримали потерпілих і доставили їх до будівлі насосної станції, яка знаходилась поблизу блок-поста.

Потерпілі пробули в полоні три доби. Періодично окупант, який зупинив автомобіль, спільно зі своїми поплічниками із застосуванням фізичного насильства, погроз позбавлення життя, імітації розстрілу неодноразово допитували затриманих, намагаючись отримати інформацію про їх приналежність до працівників правоохоронних органів та груп спротиву окупаційній владі, схилити до співпраці з представниками російської федерації, визнати зміну меж територій та державного кордону України. Між допитами чоловіків тримали у невеликому технологічному колодязі насосної станції у нелюдських умовах.

Під час слідчо-розшукових заходів оперативники управління карного розшуку встановили основного фігуранта. Ним виявився 30-річний житель Донецької області, який вступив на “службу” стрільцем до з одного зі незаконно створених військових підрозділів так званої «днр». Нині слідчі відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини за процесуального керівництва обласної прокуратури заочно повідомили зловмиснику про підозру в вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 “Державна зрада”, ч. 2 ст. 260 “Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань” та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 “Жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушеннях законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб” Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН