Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дві освітянки з Херсонщини постануть перед судом через співпрацю з окупаційною владою

На Херсонщині судитимуть ще двох освітянок за співпрацю з ворогом та впровадження стандартів освіти рф. Прокурори Херсонської обласної та окружної прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих мешканок за фактом колабораційної діяльності та пособництво державі-агресору (ч. 3, ч. 5 ст. 111-1, ч.1 ст.111-2 КК України).

За даними слідства, одна з обвинувачених – колишня завідувачка дошкільного навчального закладу. В липні 2022 року заручившись підтримкою окупаційної влади вона очолила дитячий садок, а в подальшому отримала «підвищення» та стала так званою «начальницею Управління освіти по роботі з освітніми закладами міста Херсона».

На псевдопосаді жінка проводила інтеграцію навчальних закладів в освітню систему рф, закликала директорів шкіл розміщувати російську символіку у закладах освіти та вести документацію на російській мові.

Інша обвинувачена – колишня викладачка професійного училища, яка очолила захоплену місцеву школу № 48. Вона організовувала освітній процес за російськими стандартами та підручниками, які були завезенні окупантами. При цьому з навчального плану було виключено такі предмети, як українська мова та література, історія України тощо. Натомість запроваджувались дисципліни спрямовані на возвеличення країни-агресора, її історичної ролі та відповідно заперечення існування культурних цінностей українського народу.

Наразі спеціальне досудове розслідування стосовно них завершено.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН