Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі стартував проєкт для майбутніх першокласників

Освітній проєкт «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні» спрямований на розвиток навчальних навичок у дошкільнят, звикання до освітнього процесу та формування дитячого колективу. Проєкт реалізується в дошкільних закладах Запоріжжя за ініціативи дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

У Шевченківському районі 10 дошкільних закладів стали учасниками проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні». Один із них – Запорізька початкова школа «Мрія» ім. О. М. Поради. Цей навчальний заклад має два підрозділи: початкову школу та дошкільний. Саме вихованці дошкільного підрозділу, які планують цього року йти до першого класу, братимуть участь у навчанні в рамках проєкту. Займатимуться вони за спеціальною програмою, до якої включено грамоту, математику, логіку, риторику, уроки здоров’я на свіжому повітрі, арт-мистецтво, тощо. Заняття проводитимуться впродовж літа по два рази на тиждень.

– Наші педагоги впродовж трьох тижнів навчалися, проходили сертифіковані курси, які саме в межах цього проєкту сприятимуть мотивації дітей, правильному спілкуванню, психологічній підтримці й підготовці до школи. Хочу подякувати міжнародній організації підтримки дітей при ООН (ЮНІСЕФ) за те, що надають можливість залучати дітей до навчання, – зазначила директорка Запорізької початкової школи «Мрія» ім. О. М. Поради Людмила Корольова.

До старту проєкту в навчальному закладі відбулося свято «Кольоровими стежками літа». Участь у ньому взяв секретар міської ради Анатолій Куртєв, заступниця директора департаменту освіти і науки Наталія Вітковська, колектив початкової школи «Мрія», вихованці та їх батьки.

Під час свята діти грали та веселилися з Кольоринками. Вони взяли участь у захопливому квесті та запальній руханці. А в подарунок діти отримали рюкзаки зі шкільним приладдям, яке стане їм у нагоді під час занять.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН