Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозри від СБУ отримали чергові фейкові очільниці окупаційних адміністрацій на Бериславщині

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримали двоє мешканок Бериславського району Херсонщини.
З початку захоплення зс рф території Бериславщини обидві підтримали дії держави-агресора та добровільно погодились на «посади» в окупаційній адміністрації.
Одну окупанти призначили так званою «головою Тягинської сільської ради військово-цивільної адміністрації Бериславського району Херсонської області».
На фейковій посаді підозрювана сприяла формуванню окупаційного органу влади у населеному пункті. Впроваджувала стандарти та законодавство рф – налагоджувала систему пенсійного забезпечення в російських рублях та залучала місцеве населення до отримання російських паспортів. Зрадниця сприяла переходу освітнього процесу на російську програму та формувала педагогічний склад у місцеві навчальні заклади.
Інша стала так званою «виконуючою обов’язки голови смт Велика Олександрівка» Великоолександрівської територіальної громади Бериславського району Херсонської області.
На «посаді» зрадниця також активно реалізовувала плани ворога щодо становлення та функціонування окупаційної влади. Вона здійснювала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції щодо формування системи органів влади на території смт Велика Олександрівка. Закликала місцевих мешканців «прийняти» окупаційний режим.
Наразі фігурантки переховуються від слідства на тимчасово окупованій території.
Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та можливу конфіскацію майна.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури та Бериславської окружної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН