Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спробував реалізувати трофейний гранатомет РПГ 7: підозрюється військовослужбовець

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин Збройних Сил України за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Встановлено, що солдат, перебуваючи в зоні проведення бойових дій, привласнив та зберігав віднайдений трофейний гранатомет РПГ 7.

01.06.2023, під час контрольованої правоохоронцями спроби реалізувати його цивільній особі за грошові кошти в сумі 1000 дол. США, військовослужбовець був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 80 030 гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі ГУ НП України в Кіровоградській області, за оперативного супроводження працівників Управління СБ України в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН