Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У зоні підтоплення на Херсонщині опинилося близько 600 кв.км. території

В Херсоні спостерігається місцями невелике зниження рівнів води. Ситуація стабілізується. На даний час рівень води складає 5,4 метри. Разом з цим, вже є велика кількість населених пунктів, що підтоплені. Нижче по Дніпру, по руслу річки Інгулець відбувається підняття рівнів води. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.

“За прогнозами Укргідрометцентру, надалі в Херсоні спостерігатиметься тенденція щодо зниження рівнів води з короткочасним підвищенням на 1-5 см. В руслі р. Інгулець відбуватиметься ріст рівня води. У зв’язку з цим низка населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей наразі суттєво підтоплені” , – зазначив Віктор Вітовецький.

За його словами, станом на ранок 9 червня підтоплено 46 населених пунктів, у тому числі і 14 – на тимчасово окупованій території. Загалом у Херсонській області у зоні підтоплення опинилося близько 600 кв.км. території, з яких 30% – правий берег.

“На жаль, навіть на правому березі наші фахівці не в безпеці. Вчора внаслідок ворожих обстрілів було поранено 2 співробітники ДСНС, вони в лікарні, стан стабільний. Тому небезпека є і вона постійно залишається”, – повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС.

Загалом від початку робіт вже евакуйовано 2336 осіб. Евакуація триває. Задіяно 35 автобусів, є резерв транспорту. ДСНС має сучасну техніку та оснащення, що дозволяє діставатись до всіх підтоплених ділянок.

“Понад 800 рятувальників працює наразі на Херсонщині, залучені сили та засоби місцевої влади, Нацполіції. Активно допомагають волонтери. Проте, на жаль, є й такі, які приїжджають, роблять “селфі” і їдуть назад. Тому прошу всіх, хто приїхав – допомагайте!”, – підсумував Віктор Вітовецький.

ДСНС України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН