Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині за матеріалами СБУ ще двом прихильникам «русского мира» повідомлено про підозру

На Херсонщині ще двоє поплічників ворога погодились на співпрацю в окупаційній адміністрації та обійняли посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.
Так, у тимчасово окупованому селі Стара Збур`ївка окупанти призначили так звану «голову Старозбур’ївського сільського поселення». Жінка перейшла на бік ворога і добровільно погодилась втілити плани кремля щодо становлення окупаційного режиму у населеному пункті.
На «посаді» зрадниця «опікувалась» набором кадрів у штат незаконного органу влади, у тому числі і до місцевих закладів освіти. Контролювала прийняття заяв від місцевих мешканців для отримання «матеріальної допомоги» та інших «виплат» від окупаційної влади в грошовій одиниці ворога.
Колаборантка з позитивного боку висвітлювала діяльність представників окупаційної адміністрації серед місцевих мешканців – була активною учасницею усіх масових заходів у селі на підтримку рішень та дій держави-агресора.
Оперативниками встановлено місцевого мешканця з Чорнобаївки, який під час тимчасової окупації села прийняв пропозицію окупантів і погодився обійняти посаду «заступника начальника Чорнобаївської ВЦА».
Ворожий поплічник «своїми правами» підшукував кадри для роботи у незаконному органі влади. Контролював, щоб працівники отримували заробітну плату виключно у російських рублях.
Зрадник «»хазяйнував» у захопленому росіянами місцевому підприємстві – на власний розсуд розпоряджався майном, визначав обсяг робіт комунальної установи та територію, на яку розповсюджувалась діяльність підприємства.
Обидва колаборанти наразі перебувають на тимчасово окупованій території.
Їм обом слідчими СБУ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН

СУСПІЛЬСТВО