Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Угорська Екуменічна Служба Допомоги розпочинає великий проект в трьох південних областях

Нам допомагає весь світ. Допомагають армії, українським біженцям. Зараз активна робота розгорнулась на деокупованих та прифронтових територіях. Сюди почали заходити міжнародні організації, які реалізують великі комплексні проекти.

Про одну з таких організацій і її проект ми розкажемо. Угорська Екуменічна Служба Допомоги заснована в 1991 році.  Сьогодні це одна з найбільших, визнаних міжнародною спільнотою, угорських некомерційних організацій. Вона допомагає нужденним незалежно від їх національності, релігії та ідеології.

З 2015 року організація працює у Херсонській області. Вона була стратегічним партнером і допомогла у створенні Кризового центру для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Угорська Екуменічна Служби Допомоги, у співпраці з місцевими організаціями, вирішувала соціально-економічні проблеми внутрішньо-переміщених осіб. Акцент було зроблено на доставці гуманітарних вантажів для переселенців, які перебували на території Херсонської області. Ця гуманітарна підтримка тривала з 2015 по 2018 роки. Під час ковіду, у 2020 році, для Херсонської області ця організація придбала та доставила 22 ШВЛ. Це врятувало людські життя.

Херсонська громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок» давно співпрацює з міжнародною некомерційною організацією Угорська Екуменічна Служба Допомоги у реалізації гуманітарних проектів у Херсонській області і є її суб-партнером.

Наразі Угорська Екуменічна Служба Допомоги (HIA-HUNGARY) розпочала великий проект за фінансового сприяння Організації Об’єднаних Націй у трьох південоукраїнських областях: в Херсонській, Одеській та  Миколаївській. Проект розрахований на 7 місяців.

70 відсотків активностей припадає на Херсонську область. В Одеській області заплановано 20 відсотків активностей, у Миколаївській – 10%. Що ж будуть робити у наші угорські друзі?

У 20 соціальних закладах, що надають соціальні послуги, в тому числі і критичні послуги, будуть проведені ремонтно-відновлювальні роботи та облаштовані бомбосховища комплектами непрофільних захисних засобів NFI.

500 домогосподарств, в житлових будівлях, які знаходяться під ризиком обстрілів, у трьох областях, в яких реалізовуватиметься цей проект, зможуть отримати: ліхтарі, павер-банки, аптечки та інші необхідні речі. Це ефективна  підтримки в надзвичайних ситуаціях.

У 50 багатоквартирних будинках будуть облаштовані бомбосховища. Для бомбосховищ нададуть генератори з аксесуарами для палива та комплекти наборів, ковдр, аптечок. Вирішувати та обирати будинки для роботи будуть  у співпраці з сільськими громадами, квартальними комітетами, об’єднаннями мешканців багатоквартирних будинків.

230 домогосподарствам, які постраждалих від обстрілів, будуть надані будівельні матеріали для проведення легких та середніх відновлювально-ремонтних робіт. Домогосподарство отримає ваучер на необхідні матеріали у Херсонській області.

Регіональний партнер проекту, голова правління організації «Ліга соціально відповідальних жінок» Наталя Кравець, директор офісу HIA – HUNGARY в Україні Барнабаш Задмари, керівник гуманітарних програм, що реалізуються в Україні, Мартон Форрай зустрілась з представниками влади у  Херсонській області. На зустрічі обговорили питання ефективної реалізації проекту у Херсонській області і попросили про всебічну підтримку у спільній роботі.

Автор Оксана Борисова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН