Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Секрети єврейського виховання: ТОП-5 як виростити успішну дитину

Не секрет, що євреї є однією з найталановитіших та успішних націй у світі. Її представники зробили чималий внесок у сфері бізнесу, науки, технологій, медицини і мистецтва. Так, 20% усіх лауреатів Нобелівської премії є євреями, а у переліку 40 найбагатших американців майже половину місць посідать саме представники цієї нації.

У чому ж полягає секрет такого успіху? Фахівці AJT Junior, міжнародного єврейського проєкту для дітей 7-12 років, переконують, що одна з причин цього полягає саме у якісному вихованні та навчанні дитини. Вони поділилися з нами своїми секретами виховання дитини, яка у майбутньому стане успішним дорослим. 

  1. Розвивайте в дитині любов до навчання. Розповідайте малюкові, чому потрібно вчитися, а також замініть нудні уроки цікавими заняттями, під час яких дитина опановуватиме нові знання і навички у форматі гри. 

“Я використовую різні ігрові та комп’ютерні методики, інтерактивні дошки для того, щоб зацікавити дітей. На заняттях з підлітками ми використовуємо смартфони: наприклад, шукаємо там корисну інформацію щодо традицій й свят – разом підбираємо таким чином меню до святкового столу на Шабат”, – розповідає Ганна Зільберман, координаторка AJT Junior в Одесі.

  1. Вчіть самостійності. Спонукайте дитину до того, щоб вона вчилася брати на себе відповідальність й ухвалювати власні рішення. Нехай вчиться вирішувати проблеми самостійно і набивати помилки. 
  2. Результат – не головне. “Батьки завжди чекають від дітей якихось результатів: дитина завжди має бути найкращою – її поробки мають бути ідеальними, а оцінки – найвищими. Але найголовніше не гарна картинка, а навички, які дитина опанувала під час навчального процесу”, – радить Ксенія Нікішина, координаторка AJT Junior у Запоріжжі.
  3. Ростіть особистість змалку. Навчайте дитину не тільки знанням, які викладають у школі, – математиці, біології чи фізиці, а й тим навичкам, які знадобляться їй у подальшому житті. Наприклад, в AJT Junior розвивають саме неформальну освіту, тому діти відвідують заняття з розвитку логіки й пам’яті, тренінги з особистісного зростання та різноманітні творчі й креативні майстер-класи. 
  4. Стимулюйте до запитань. Навчіть дитину тому, що не знати чогось – це нормально і їй потрібно докласти зусиль для того, щоб дізнатися відповідь на те, що її цікавить. Єврейська освіта побудована на вміннях задавати запитання, тому ми мотивуємо наших вихованців не боятися запитувати, а також, щоб вони вміли знаходити інформацію та використовувати її. Дитина не повинна соромитися того, що чогось не знає”, – радить Ганна Зільберман, координаторка AJT Junior в Одесі.

Якщо ви хочете, щоб Ваша дитина також взяла участь у міжнародному освітньому проєкті AJT Junior, заповніть реєстраційну форму за посиланням  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН