Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі поліції повідомили херсонцю про підозру в колабораціонізмі

В Херсоні поліція викрила місцевого мешканця в підтримці приєднання Херсонщини до складу рф. За кілька днів до проведення псевдо-референдуму колаборант публічно закликав херсонців взяти участь у незаконному голосуванні. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України зловмиснику загрожує 10 років ув’язнення.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники управління стратегічних розслідувань в Херсонській області викрили жителя обласного центру в колабораційній діяльності. Так, оперативники із використанням можливостей аналітиків обласного главку встановили, що 55-річний працівник одного з ОСББ в Таврійському мікрорайоні 24 вересня минулого року (на той час Херсон ще перебував під тимчасовою окупацією) в сквері біля Обласного музично-драматичного театру записав відеозвернення, в якому вихваляв російську федерацію та закликав херсонців обов’язково взяти участь у псевдо-референдумі та проголосувати за входження Херсонщини до складу рф. Згодом цей відеоролик «агітатор» розмістив для перегляду в мережі Інтернет.

Слідчі обласного главку поліції Херсонщини кваліфікували протиправні дії фігуранта за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність». Наразі йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН