Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасник однієї з відомих команд КВК став на захист країни

Бути завжди в доброму гуморі — це про військовослужбовця 126 окрема бригада територіальної оборони м.Одеса на псевдо “Крікс”. До війни він був гравцем однієї з відомих команд КВК. Не втратив гумору чоловік і на війні, підтримуючи добрий настрій у побратимів дотепними жартами, проте, війна — це не смішно!

24 лютого минулого року всю родину чоловіка перелякав вибух ракети, яка влучила неподалік будинку “Крікса”.
— Я людина прагматична. Тому напередодні приготував все, щоб терміново покинути країну в разі війни, — згадує військовослужбовець. Єдине до чого він не був готовий, так це до реальності подій.
Перед початком війни військовослужбовець старанно й успішно будував кар’єру держслужбовця. Набутий досвід дозволяв “Кріксу” навіть читати лекції зі своєї спеціальності. Але війна зруйнувала все, що будувалося протягом десятиріччя.
Перша думка про збройний захист своєї землі й мрії свого життя прийшла чоловікові, коли він дізнався про оточення Маріуполя і героїчний спротив Азова. Серед захисників Азовсталі був найкращий друг “Крікса”.
— Я тоді уявив, що я скажу моєму другу, після війни. Як я буду дивитися йому в очі.
Через два тижні після початку війни надійшло запрошення до ТЦК. Оскільки чоловік мав статус особи непридатної до проходження військової служби у воєнний час, його не призвали. Це не зупинило “Крікса”. Згодом він став бійцем бригади територіальної оборони.
— Коли я почую слово Перемога, то я, мабуть, розплачусь. Не зараз. Зараз час не сліз, а боротьби. А тоді, я впевнений, я буду плакати.

Найкращий друг нашого героя повернувся з полону. Коли друзі зустрілись і “Крікс” повідомив про те, що він добровільно вступив до лав тероборони, то почув у відповідь навалу критики від товариша.

Регіональне управління Сил територіальної оборони “Південь” ЗС України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН