Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

1200 гуманітарних боксів отримали херсонці від благодійників

Напочатку квітня жителям Херсона доставили 600 боксів із продуктами першої потреби і смаколиками, та 600 боксів із засобами гігієни й товарами для побуту (сірники, свічки, мийні засоби тощо). Цей гуманітарний вантаж від  Благодійної організації «Благодійний фонд «Восток-SOS» та компанії «BUNGE Limited» отримала ГО «Спілка Жінок Херсонщини». За кілька днів допомогу адресно привезли тим, хто найбільше її потребує, а також роздали з гуманітарного штабу.

Дефіцит продуктів та медикаментів, речей першої потреби в Херсоні відчувається досі. Окупація та бойові дії зруйнували частину інфраструктури, багато людей не мають роботи та джерела доходу. Ситуація загострюється через постійні обстріли. В деяких районах  місцеві днями не можуть вийти з домівок та сховищ, особливо складна ситуація з людьми похилого віку, маломобільними громадянами.

Волонтери постійно шукають джерела гуманітарної допомоги та налагоджують комунікацію з благодійними фондами, інституціями та соціально-відповідальним бізнесом з усього світу. Шукають будь-які можливості.

Великий гуманітарний вантаж вдалося отримати завдяки знайомству, що відбулося минулого року в Австрії на Salzburg Global Seminar. Голова ГО «Спілка Жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва заручилася підтримкою Незалежного благодійного фонду з допомоги громадянам України «Восток SOS». Фонд на семінарі представляла Оксана Куянцева, керівник програми з управління гуманітарними проєктами.

– Завдяки знайомствам на Salzburg Global Seminar, зокрема з фондом «Восток SOS», ми змогли завезти та передати херсонцям стільки необхідної допомоги! – розповідає Ірина Ніколаєва. – На фоні всього, що робиться в Херсоні та Україні силами волонтерів та благодійників загалом, це може здатися краплею в морі. Але саме так, точковими зусиллями кожного, ми робимо одну велику справу заради підтримки людей і нашої перемоги. Тож навіть якщо ваших можливостей вистачає тільки на допомогу сусіду – зробіть це, будь ласка.

Щоб передати гуманітарні бокси був залучений цілий ланцюжок з небайдужих містян та організацій. 1 квітня 2023 ГО «СЖХ» отримала від БФ «Восток SOS» партію допомоги. Того ж дня по 200 продуктових та гігієнічних боксів передали для жителів мікрорайону Східний завдяки Наталі Дергач та Валерію Наточію.

Вже 3 квітня представники Спілки розвезли по 75 наборів двох видів гуманітарки адресно літнім людям і жителям віддалених районів. 100 таких наборів передали для сімей військових. Ще 25 з допомогою Юлії Гейси передали для селища Зеленівка. Решту – 200 боксів з продуктами і 200 боксів з гігієною – видали жителям мікрорайону Таврійський зі штабу в магазині «Фореліс».

Херсонці, які отримали ці пакунки, були вражені якістю та розмаїттям продуктів та побутових речей. Вдячності, які вони передавали, викликали сльози на очах волонтерів. Звісно, в таких справах ніхто ніколи не просить фідбеків, але у складних ситуаціях вони мотивують не здаватися та продовжувати справу попри все.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН