Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як школярі Херсона навчалися в окупації та після звільнення міста ЗСУ (відео)

Цей навчальний рік 1356 школярів Херсона закінчують 11 класів, з них 67 – з золотою та 8 зі срібною медалями. Вони навчаються, аби втілити свої мрії.

Завершення навчального року у Херсоні буде традиційним у травні , але без екзаменів для випускних класів.

«У зв’язку з воєнним станом минулого року, і цього року, Державну підсумкову атестацію для випускних класів відмінено.  Залишається Національний мультипредметний тест для випускників 11-тих класів, реєстрація,  на який завершилася 3.05, а до 7.05 можна було ще внести зміни в деякі дані. Випускникам-одинадцятикласникам непросто, вони навчаються дистанційно. У Херсоні перебуває 167 одинадцятикласників. Безпекова ситуація  не створює таких умов, які потрібні  для навчання. Але і класні керівники, і очільники закладів тримають цих дітей у полі зору і підтримують», – прокоментувала Наталя Журженко, начальниця управління освіти  Херсонської міської ради.

Через безпекову ситуацію вони будуть здавати національний мульпредметний тест 2023 року в інших містах України.

У відео інформаційного видання “Український південь “Як школярі Херсона навчалися в окупації та після звільнення міста ЗСУ”   історія випускниці Валерії Бут з Херсона про те, як вона вчилася, аби витримувати ритм начання, зважаючи на те, що в місті  були проблеми з інтернетом і світлом.

Сюжет створено в рамках проєкту “Вільні. Південь”

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН