Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Родина британської письменниці Ширлі Х’юз передала книжки в дитячу бібліотеку Херсона

Родина відомої британської письменниці та ілюстраторки Ширлі Х’юз (Shirley Hughes)  передала книжки для дитячих бібліотек України, а також звільненого Херсона. 

Книжки Ширлі Х’юз – вже в Херсонській обласній  бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.

“І от знаменитий “Dogger” та інші 50 книжок, подарованих нашій книгозбірні, вже прибули до Херсона, незабаром знайдуть своє місце на бібліотечних полицях – в очікуванні своїх перших читачів. Ось яка чудова колекція для “Summer reading in English” і для всіх, хто якраз опановує мову міжнародного спілкування – як для шкільного навчання, так і для читання в задоволення!”, –  про це повідмили на сайті закладу.

Нагадаємо , що 7 березня 2023 року Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки відвідав британський журналіст і письменник Ед Вуллямі (Ed Vulliamy),  син британської письменниці Ширлі Х’юз, який багато років пропрацював кореспондентом «The Guardian».
Відома британська дитяча письменниця й художниця-ілюстраторка Ширлі Х’юз (Shirley Hughes) пішла з життя 25 лютого 2022 року. Діти Ширлі Х’юз (Ед Вуллямі, його брат і сестра) вирішили вшанувати пам’ять своєї матері, передавши до дитячих бібліотек України колекцію її книжок. 

Зараз Ед працює в Україні, підтримуючи  український народ у боротьбі з російським воєнним вторгненням. Він вивчає українську мову, носить прикраси з українською символікою, пише про Україну, вболіваючи за її долю і перемогу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН