Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше 300 учасників з 17 країн світу взяли участь у конференції “Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини”

 Про це повідомила. в.о ректорки   Херсонського Національного технічного  університету Олена Чепелюк:
– Сьогодні ми остаточно підбили підсумки міжнародної конференції «СИНЕРГІЯ НАУКИ І БІЗНЕСУ У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ ХЕРСОНЩИНИ».
В роботі конференції прийняли участь більше 300 учасників з 17 країн світу. Конференція поєднала науковців, підприємців і промисловців, а також державних службовців всіх рівнів. Сумарно робота в секціях тривала 21 годину часу. Цінні ідеї, проекти, думки – матеріал для опрацювання для науковців нашого університету.Надихає, що учасники конференції розуміють, що наша Країна переживає надважкі часи, але вже зараз ми думаємо про її відновлення і подальший розвиток. На конференції створено платформу для того, щоб проаналізувати виклики і визначити ефективні рішення, що дозволять відновити усі сфери життєдіяльності Херсонщини
Безсумнівно, Наука і освіта мають зіграти значну роль у відновленні України. Саме тому першим вітальне слово проголосив Андрій Вітренко – Заступник Міністра освіти і науки України. Наступним привітав учасників голова Херсонської обласної військової адміністрації Oleksandr Prokudin, який найбільш комплексно розуміє проблеми бізнесу, комунальних підприємств, закладів освіти Херсонщини.
Херсонській області і іншим прифронтовим областям допомагає встояти вся Україна. Хмельницька область надає гуманітарну допомогу і є прихистком для внутрішньо переміщених осіб. Володимир Юр’єв – заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації, повідомив, що на Хмельниччині отримали прихисток 157 тисяч внутрішньо переміщених осіб, а транзитом через Хмельницький пройшло майже мільйон людей, що потребували допомоги.
Наш славетний Місто-герой Херсон представив Роман Мрочко – голова Херсонської міської військової адміністрації. До організації конференції долучилися співробітники Управління економічної політики та Управління маркетингу міста і туризму.
Привітали учасників співголови Конференції Юрій Кирилов – в.о. ректора Херсонського державного аграрно-економічного університету та Василь Чернявський – ректор Херсонської державної морської академії
Тільки разом ми зможемо встояти. Київський національний університет технологій та дизайну – лідер світових і Українських рейтингів, потужний науково-освітній центр, завжди приймає участь в заходах, важливих для розвитку інших міст і Херсону зокрема. ГРИЩЕНКО Іван Михайлович – ректор Київського національного університету технологій та дизайну.
Кожен з переміщених університетів був гостинно прийнятий одним з провідних університетів України. Наприклад, ХНТУ вже рік працює на базі Хмельницького національного університету. Ректор ХНУ – Serhii Matyukh тепло відізвався про колектив ХНТУ і висловив готовність до всебічної підтримки.
Відновлення регіону неможливо без повернення підприємств, їх модернізації з урахуванням європейських найкращих практик. Співорганізаторами конференції є Херсонська торгово-промислова палата, яка єднає наш херсонський бізнес, а також Федерація роботодавців України, яка на рівні держави відстоює інтереси українського підприємництва. ЯВОРСЬКИЙ Олександр, Директор департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України, привітав учасників конференції.
І звичайно, відновлення України буде більш стрімким за умови допомоги іноземних колег. Розуміння складної ситуації, в яку потрапила Херсонщина, висловив друг і благодійник Українських університетів та громадських організацій, людина з великим серцем, Гельмут ШРАЙНЕР (Helmut F. Schreiner, Prof. h.c.mult. Dr. h.c. Ing.) – професор, багаторазовий почесний професор, почесний доктор, кандидат технічних наук, Німеччина.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН