Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одному з херсонських вишів змінився ректор: університет переїхав з окупованої території

Херсонський національний технічний університет не лише змінив місце розташування та, відповідно до рішення МОН, перевіз адміністрацію на підконтрольну Україні територію. Крім цього, ректор вишу Юрій Бардачов написав заяву на звільнення та передав повноваження виконуючому обов’язки:

Звернення Юрія Миколайовича Бардачова до колег та студентів

Шановні колеги, дорогі студенти!
24 лютого повністю змінило життя кожного з нас і країни в цілому. Для нас стали звичними слова з далекого минулого: окупація, мобілізація, евакуація…. На превеликий жаль, вони стали частиною нашого університетського життя: МОН України прийняло рішення про термінову евакуацію (переміщення) навчальних закладів Херсонщини за межі окупованої зони. Для цілей переміщення юридичної адреси будь-якого з університетів до «глибокого тилу» (термінологія МОНУ), потрібно виїхати адміністрації, бухгалтерії, відділу кадрів, навчальному відділу, адміністратору ЄДЕБО тощо, тобто тим спеціалістам, які зможуть повноцінно організувати всі види діяльності університету та зберегти його легітимність. Вимога надто жорстка і для багатьох (у тому числі і для мене, є багато об’єктивних причин) нездійсненна.

Тому для збереження життєдіяльності нашого університету, ухвалив рішення написати заяву про звільнення з посади ректора “за власним бажанням” та запропонував міністру кілька кандидатур на посаду в.о. ректора з числа наших співробітників, що раніше виїхали за межі області. МОН України обрало Олену Валеріївну Чепелюк. Наказ від 28.04. Її завдання – виконати всі вимоги Міністерства для збереження легітимності університету: продовження навчання студентів, видача дипломів, продовження фінансування… Іншого шляху не було. Сподіваюся на розуміння і дякую всім за довгу, щасливу, успішну, плідну спільну роботу (а насправді-ЖИТТЯ!). ВСЕ БУДЕ ХНТУ!!!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН