Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Про порятунок людей під бомбами рф розповів рятувальник із Маріуполя Роман Єринський

Рятувальник із Маріуполя Роман Єринський розповів журналістці Суспільне Вінниця Ельвірі Бондаренко про гасіння пожеж і діставання  з-під завалів маріупольців, виїзд з випаленого рф міста та обіцянку колег повернутись в український Маріуполь. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або в ефірі всеукраїнського телевізійного проєкту «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант — читайте на сайті Суспільне Новини.

«24 лютого у мене день народження і, коли прийшло сповіщення з частини про прибуття, подумав, що це якийсь пранк від колег. Коли вже наближався до частини, наді мною пролетіли кілька ракет, які влучили в нашу частину ППО, недалеко від нас. Усвідомлення війни прийшло 26-27 лютого. Ми побачили наслідки першого авіаудару, це був великий будинок. Шокували масштаби руйнувань і масштаби загиблих. У той момент маріупольці не спускались ще у підвали. Ми щодня, щоночі бачили, як заходили з моря літаки, як вони скидали бомби. Вони залітають до Маріуполя кожних 20-30 хвилин, відбою тривоги взагалі не було», — згадує Роман Єринський.

Рятувальник каже, у ті дні головним був порятунок людей, проте мали дбати і про свою працездатність.

«Було багато таких випадків, коли надійшло повідомлення, намагалися доїхати, але перед нашою машиною прилітали снаряди. Тоді ховалися за якимось будівлями, чекали поки стихне вогонь і доїжджали до виклику. Це були виклики з проханням вивести людей».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН