Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Важкопоранених з Азовсталі евакуювали та мають обміняти на полонених

Героїчна битва українських військових у Маріуполі увійде в сучасну світову історію. Мужність, героїзм та відвага, яку продемонстрували бійці, показали всю силу українського народу. Військові полку “Азов” бійці Національної гвардії та інших підрозділів ЗСУ, поліцейські мужньо до останнього обороняли Маріуполь і відтягували переважаючі сили противника. Бійці не відмовились від виконання наказу, попри постійні скидання бомб і обстріли артилерії допомагали рятувати цивільних.

Боротьба за порятунок живих військових тривала не один місяць. На усіх рівнях люди кричали про деблокаду кращих бійців України. Згадали про них і переможці Євробачення – гурт “Калуш”, закликавши врятувати “Азовсталь”.

Вчора з території заводу було евакуйовано важкопоранених бійців, які в умовах відсутності ліків та антисанітарії чекали на порятунок. Наразі їх забрали на територію ДНР та мають обміняти на російських військовополонених. За попередньою домовленістю сторін. Фото опублікувала агенція “Reuters”.

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що пріоритетом для України є збереження життя кожного нашого військового. Вчора до Новоазовська було евакуйовано 53 важкопоранених солдати та 211 бійців. Деблокувати Маріуполь військовим шляхом неможливо. Головне нині – порятунок наших.

До порятунку долучились різні спецслужби України та міжнародні організації, – підтвердив це у відеозверненні Президент Зеленський:

Завдяки діям українських військових – Збройних Сил України, розвідки, а також переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста й ООН маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип. Думаю, що ці слова зрозуміє кожна адекватна людина.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН