Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Британії поділилися враженнями від виставки творчих робіт представників ХДУ «Мистецтво проти війни»

Виставку творчих робіт студентів та викладачів факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету «Мистецтво проти війни» відкрили в Кентському університеті (Велика Британія) минулого тижня. Експозиція нараховує близько 50 робіт.

Представники ХДУ – ректор Олександр Співаковський та проректор Алла Цапів – відвідали виставку під час службового візиту до Великої Британії та Кентського університету з нагоди річниці партнерства за Ініціативою Єднання (Twinning Initiative).

У фокусі виставки – війна, що триває в Україні. Власний досвід життя під час війни, почуття та емоції автори відобразили у своїх роботах. Виставка є частиною освітнього та культурного проєкту, що підтримує факультет культури та мистецтв Херсонського державного університету.

У Кентському університеті також поділилися враженнями від відвідування експозиції: «Художня виставка нагадала про руйнівні наслідки війни. Виставлені твори були поєднанням картин і фотографій, що зображували жахи війни та її вплив на життя людей. Мене вразили емоції, які художники змогли передати у своїй творчості. Кожен твір передав потужне повідомлення про біль, страждання та втрати, які люди відчувають під час конфлікту. Одним із творів, що мене вразив, була картина молодої дівчини з квітковою короною з крові. Художник використав сміливі кольорові мазки, щоб передати напруженість емоцій дівчини, і картина не могла  не зворушити. Загалом виставка стала нагадуванням про суворі реалії війни. Це змусило мене усвідомити, що навіть якщо я, можливо, далеко від конфліктів, що точиться в різних частинах світу, вплив війни відчувають люди всюди», – розповідає Global Officer Baba Ige.

Виставка експонуватиметься в бібліотечному просторі Кентського університету до 13 квітня.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН