Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр освіти і науки України зустрівся з ректором херсонського вишу

Про зустріч з новим Міністром освіти і науки України розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Сьогодні разом з Уповноваженим із захисту державної мови Тарас Кремінь зустрілись з новим міністром освіти і науки України Оксен Лісовий. Мета – обговорити перспективи роботи Херсонського державного університету як переміщеного закладу вищої освіти, та план повоєнного відновлення людського капіталу Херсонщини, в якому університет має намір брати активну участь.

Замість тисячі слів про те, як працює університет під час воєнного стану та забезпечує всі бізнес-процеси, передав пану міністру книжку «”Чорний лебідь” в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу». Вона про унікальний досвід, який неможливо набути, вивчаючи історію чи чиїсь напрацювання, бо це і є сама історія, яку творили незламні херсонці та освітяни зокрема.

Відчув повагу та підтримку і повне розуміння того, що без вищої освіти неможливо повернути життя та розвиток на Херсонщину, що саме освіта є тим магнітом, який у синергії з іншими сферами, буде створювати привабливість регіону.

Представив міністру проєкт наших пропозицій щодо Проблемних питань і шляхів їх розв’язання на рівні міста Херсон і Херсонської області (зовнішні чинники) та наше перспективне бачення повоєнного функціювання Херсонського державного університету (внутрішні чинники). Дякую команді університету – Сергій Омельчук, Darya Malchikova, Максим Вінник, Алла Цапів, Олександр Лемещук, Оксана Казакова, Ксения Парасочкина, Олексій Саковніч – за підготовку матеріалів, які ми ще плануємо доопрацьовувати, деталізувати та представити на зустрічі з начальником Херсонської обласної військової адміністрації Oleksandr Prokudin.

Концептуальні речі проговорено – починаємо діяти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН