Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під вартою тримають експосадовця Херсонської ОВА за підозрою у колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури колишньому начальнику Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії в Україні підозрюваний підтримав дії ворога та впроваджений окупаційний режим.
Він добровільно погодився працювати на окупаційну владу та обійняв посаду так званого «заместителя директора» у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території – «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».
На псевдопосаді він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексінженера БУВР нижнього Дніпра, який також працював на окупаційну владу на посаді так званого «заместителя директора» цього ж незаконно створеного органу. Нині він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Джерело: Херсонська обласна прокуратура

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН