Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед судом постане так званий голова “ВЦА” Бериславського району

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Берислав за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у травні 2022 року обвинувачений добровільно погодився на співпрацю із окупантами та зайняв псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району». Він активно виконував покладені на нього окупаційною владою функції, серед яких перехід суб’єктів господарювання району на російську систему реєстрації та оподаткування, а також запровадження «рублевої зони».

До переходу на бік ворога обвинувачений працював директором Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського Херсонського державного університету.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН