Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Книгу про роботу херсонського вишу під час війни презентували в Лондоні

Про це розповів реткор ХДУ Олександр Співаковський:

-У Лондонському офісі міжнародної компанії DataArt разом з проректоркою Алла Цапів презентували книжку «”Чорний лебідь” в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу». До повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Херсоні працював офіс компанії, яка має центри розробки у 15 країнах. Херсонський державний університет та DataArt разом з 2007 року, останній час навіть наші офіси знаходилися поряд, це був і є один з найпотужніших наших стейкхолдерів, бо понад 100 студентів та випускників мали можливість працювати та зростати професійно. До речі, вони й зараз мають таку можливість, бо компанія, попри призупинення роботи у Херсоні, але не в Україні в цілому, зробила все, щоб захистити та підтримати своїх фахівців, запропонувавши тимчасову релокацію у більш безпечні регіони та до інших країн. Крім того, DataArt надає значну благодійну допомогу Україні, за рік це понад 1 мільйон доларів. Надійне плече та допомогу відчули й ми, коли Херсонський державний університет вимушений був провести цифрову релокацію наших ресурсів на безпечні сервери під час тимчасової окупації міста. Нас дбайливо супроводжували фахівці компанії. Тож DataArt згадана у Хроніках, вона є партнером у нашій історії переміщення.

Щиро вдячні всій багатотисячній команді DataArt, позиції президента компанії Євгена Голанда за підтримку України, за безапеляційне засудження агресії, за те, що припинили інвестиції та розвиток бізнесу у Росії, за розуміння сенсу боротьби нашого народу.

Безмежно раді були знайомству зі співробітниками лондонського офісу, мав змогу обійняти добрих друзів Mikhail Zavileiskii та Julia Zavileyskaya. Досі під враженням від теплого прийому, який ми отримали.

Рухаємось далі! У програмі службового відрядженні на запрошення Університету Кент (Великобританія) участь у церемонії, яка відбудеться у Палаті Лордів і присвячена річниці проєкту Twinning Initiative, в якому задіяні наші університети. Плануємо свій виступ перед спільнотою, презентацію Хронік.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН