Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині водна поліція запобігла вилову водних біоресурсів на суму майже мільйон гривень

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції постійно патрулюють узбережжя деокупованих територій Херсонщини та нагадують громадянам про заборону виходу на воду через мінну небезпеку та постійні обстріли російською армією берегової лінії.

Також поліцейські проводять профілактичну роботу із запобігання браконьєрству на воді. Лише за минулий тиждень на озері Біле, що є територією Національного природного парку «Нижньодніпровський», виявлено два факти незаконного вилову водних біоресурсів. У порушників поліцейські вилучили рибу, човни, понад 800 метрів місинових сіток, ятері та інші знаряддя лову. Браконьєри завдали шкоди державі на суму майже 700 тисяч гривень. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».
Під час чергового рейду на озері Біле поліцейські виявили та дістали з водойми 27 сіток, 6 ятерів, 2 раколовки загальною довжиною близько 1800 метрів. У браконьєрських сітках були живі водні біоресурси (судак, тарань, окунь, карась сріблястий, щука, лящ, сазан та раки), які поліцейські випустили у природне середовище, чим попередили завдання шкоди державі на суму майже мільйон гривень. Наразі поліція встановлює власників незаконних знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.

Щодня вибухотехніки поліції та сапери ДСНС розміновують території, виявляють на берегах водойм вибохонебезпечні предмети та позначають заміновані ділянки, щоб уберегти громадян від трагедії. Вкотре нагадуємо жителям деокупованих територій області про заборону відвідування лісових насаджень, полів, берегів річок, особливо там, де відбувалися бойові дії або знаходилися ворожі війська, аж поки територія не буде оглянута саперами. Не ігноруйте таблички і знаки, що попереджають про мінну небезпеку.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН