Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть колаборантів, які разом з окупантами проводять обшуки та залякують мешканців Херсонщини

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо виявлення та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які продовжують працювати на ворога. Після звільнення усіх окупованих територій рішення судів щодо притягнення їх до відповідальності буде втілено в життя у найкоротші терміни.

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно п’ятьох правоохоронців, які працюють на ворога у тимчасово окупованому місті Гола Пристань Херсонської області.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну вони добровільно зайняли керівні посади у так званому «Голопристанском районном отделении полиции ГУ МВД Херсонской области». Ця структура була створена окупантами та працює за законами рф.

Наразі фігуранти виконують злочинні накази окупаційної влади, залякують місцевих жителів, проводять обшуки та агітують працювати на ворога.

Колишні працівники правоохоронних органів обвинувачуються у добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН