Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири одеські лікарні побудували власні артезіанські свердловини

Облаштування артезіанських свердловин зі встановленням систем доочищення води є важливою складовою інфраструктури медичних закладів, особливо у зв’язку із загрозою ракетних ударів ворога, внаслідок яких руйнуються та знеструмлюються об’єкти критичної інфраструктури.

Дунайська обласна лікарня Одеської обласної ради провела роботи з буріння свердловини та встановлення обладнання.
Зауважимо, що медзаклад провів роботи за власний рахунок. Це також є прикладом відповідального підходу до забезпечення якості медичних послуг та підвищення рівня безпеки для пацієнтів та персоналу.
В Ізмаїльській міській центральній лікарні вже завершилось буріння розвідувально-експлуатаційної свердловини та резервної свердловини для господарсько-питного водопостачання.
Також були завершені роботи по бурінню артезіанської свердловини, монтажу обладнання та облаштуванню зони санітарної охорони в Одеській обласній дитячій лікарні. Виконані лабораторні дослідження проб води, складено паспорт свердловини та підготовлений і відправлений пакет документів для отримання дозволу на
спецводокористування.
Крім того, роботи по забезпеченню закладів охорони здоров’я альтернативним та питним водопостачанням вже розпочалися в Одеській обласній клінічній лікарні. Тривають роботи в Одеському обласному центрі психічного здоров’я.
У планах облаштувати свердловину в Одеському регіональному клінічному протипухлинному центрі.
В Одеській області планується облаштування артезіанських свердловин зі встановленням систем доочищення води у 6-ти лікарнях. Це допоможе забезпечити медичні заклади чистою та якісною водою, що є особливо важливим для збереження здоров’я пацієнтів.

Зазначимо, що в 5-ти медичних закладах буріння артезіанських свердловин проводиться за рахунок Міжнародного медичного корпусу. Це свідчить про те, що міжнародна спільнота проявляє зацікавленість у покращенні умов надання медичної допомоги в Україні та готова допомогти в цьому процесі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН