Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

45 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів за добу відкрили на Херсонщині

Упродовж минулої доби російські окупаційні війська завдали удари по місту Херсон, населеним пунктам Бериславського та Херсонського районів з РСЗВ, мінометів, артилерії та БПЛА. Окупанти здійснили артобстріл с.Іванівка Дар’ївської громади, на місці працювали співробітники ДСНС, які ліквідували наслідки атаки. В цей час окупанти повторно обстріляли село, двоє рятувальників поранені. Також військові рф атакували цей населений пункт з дрону, внаслідок чого поранення отримав місцевий житель. У лікарні Миколаєва померла 43-річна жителька смт Білозерка, яка отримала важкі поранення наприкінці лютого, коли російські війська обстріляли населений пункт.

Під цілодобовим ворожим вогнем опинилися житлові квартали обласного центру, там пошкоджено теплотрасу, багатоповерхові та приватні будинки, а також склади, автотранспорт і адміністративну будівлю на території порту. Після кожної хвилі влучань на об’єктах виникали пожежі, на місцях працювали всі екстрені служби.

Правоохоронці встановлюють обставини кожного воєнного злочину, поліція відкрила 45 кримінальних проваджень за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН