Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині хочуть перектворити заказник на кар’єр

Заказник хочуть перетворити на кар’єр на Миколаївщині, – пише Українська Природоохоронна Група.

У реєстрі ОВД з’явився новий кейс – «Розробка Новосафронівського родовища з видобування граніту й вапняку в Миколаївському районі Миколаївської області ТОВ «НОВО-УКРАЇНСЬКИЙ КАР’ЄР».
Щоб отримати повідомлення про ОВД в умовах війни, треба писати запит і очікувати відповідь. Більш оперативно ми змогли перевірити, про яку ділянку йдеться, на ресурсі Прозорро, де розміщені карти спецдозволу на розробку кар’єру.
Але йдеться не про пересічну територію з мальовничими степовими схилами, а про ботанічний заказник місцевого значення “Богодарівка”, його гарно видно на альтернативній кадастровій карті. Тож замовник звіту з ОВД чудово знає, що мова йде про територію природно-заповідного фонду.
Заказник «Богодарівка» створили ще 1995 року задля збереження цінних степових ділянок на схилах долини річки Гнилий Єланець. На території заповідного об’єкта зростають рідкісні види рослин: ковили Лессінга, волосиста, українська, шорстка та Граффа, сон чорніючий, півники понтичні, шоломниця весняна, тюльпан Геснера, рястка Буше, рябчик руський. Крім того, уся долина річки Гнилий Єланець внесена Україною до переліку територій, номінованих на включення до Смарагдової мережі, і перебуває на етапі затвердження в Бернській конвенції під назвою “UA0000575 Hnylyi Yelanets river basin”.
Подавати зауваження до обсягу звіту з ОВД можна до 29 березня, тобто можна надавати пропозиції щодо того, що саме має бути висвітлено в майбутньому звіті. Можливо, наших з вами зауважень вистачить, щоб звіт з ОВД ніхто і не почав розробляти, тому надсилайте свої зауваження до обсягу звіту з ОВД!
Як це зробити❓
Протягом 25 робочих днів з моменту публікації Звіту ви можете надіслати свої пропозиції чи зауваження у вільній формі. Бажано, щоб зауваження були конструктивними. Надсилати їх треба на електронну адресу відділу ОВД Управління екології Миколаївської ОДА ➡ ecolog@mk.gov.ua . Дедлайн – 29 березня, краще подати до 28-го.

Зауваження та пропозиції будуть додані до кейсу. Розробник звіту буде зобов’язаний розглянути ваші пропозиції і або прийняти їх, або обґрунтовано відхилити. Проте найважливішою тут є увага, привернута вами до окремих проблемних елементів кейсу. Працівники відповідального органу Міністерства прочитають ваші матеріали і знатимуть, які несподівані порушення чи підводні камені приховані в цій справі, що допоможе їм сформувати правильний Висновок по цьому кейсу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН