Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед судом постане жінка, яка передавала паспортні дані менканців Херсонщини окупаційній владі

Збирала паспортні данні населення та передавала їх окупантам – мешканку Херсонщини судитимуть за колабораціонізм.

Олешківською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки с. Східне Херсонської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у серпні 2022 року обвинувачена погодилась на пропозицію представників окупаційної влади та добровільно працевлаштувалася до так званої «місцевої сільської ради» соціальною працівницею. На займаній посаді жінка під приводом можливого оформлення соціальних виплат від рф збирала копії паспортних даних місцевих мешканців та передавала їх окупаційній владі. За виконану роботу отримувала заробітну плату в російських рублях.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими поліції № 1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.

За добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора передбачено покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН