Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рік війни: EU4Skills продовжує підтримувати Україну

Програма ЄС «EU4Skills: Кращі навички для України» продовжує допомагати Україні створювати сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти. Так, після повномасштабного російського вторгнення в Україну програма зосередилася на екстреній допомозі закладам профтехосвіти та внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

На екстрену допомогу закладам профтехосвіти та ВПО з проєкту виділили 700 тис. євро. Так, влітку, речі першої необхідності, меблі та техніку, отримали 9 закладів профтехосвіти.

В межах програми, за ініціативи Міністерства освіти і науки України та за підтримки Німецького державного банку розвитку KfW, Український фонд соціальних інвестицій до кінця 2022 року організовував чергове постачання допомоги ВПО, яких розмістили в гуртожитках професійно-технічних закладів, що беруть участь у проєкті.

В новому пакеті від Європейського Союзу, загальним обсягом понад 4,5 мільйона гривень, допомогу отримав Новоодеський професійний аграрний ліцей, що на Миколаївщині: 75 столів та шаф; 150 ліжок, матраців, наматрацників, подушок та ковдр; 200 комплектів постільної білизни; 200 кухонних та банних рушників; 500 стільчиків. А також 201 одиницю побутової техніки: бойлери, пральні машини, холодильники, електричні плити, мікрохвильовки, мультиварки, електрочайники, електричні обігрівачі, праски та телевізори.

«Проєкт EU4Skills  – це перш за все, проєкт про освіту, а отже, про майбутнє. Саме тому, нам важливо підтримувати цивільних українців, які страждають від загарбницької російської війни сьогодні, аби уже завтра вони могли вибудовувати оновлену систему освіти. Бо саме якісна освіта молоді – це один із факторів щасливої, успішної та прогресивної держави», прокоментував Фредерік Куне, керівник програм співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Потужна підтримка з боку ЄС дуже цінна та потрібна. Це лише доводить, що ми все робимо правильно та перемога близько. Загалом це вже третій пакет допомоги в межах Третього компонента програми EU4Skills. Проєкт також допоміг профтехам відновити якісний навчальний процес, а саме закупити необхідне обладнання, матеріали для лабораторій, майстерень тощо», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН