Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посадовець, який займається відчуженням майна у Новій Каховці, постане перед судом

Судитимуть за колабораціонізм так званого «заступника голови Новокаховської міської ВЦА».

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «заступника голови Новокаховської міської військово-цивільної адміністрації» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у травні 2022 року житель м. Нова Каховка пішов на співпрацю з ворогом. Він добровільно зайняв посаду, створену окупаційною владою на території Каховського району Херсонської області.

Як «заступник голови Новокаховської міської ВЦА» обвинувачений керує житлово-комунальним господарством. Псевдопосадовець здійснював незаконне відчуження майна, яке перебувало на балансі комунальних установ Новокаховської міськради. При цьому його супроводжували озброєні представники силових структур рф.

Також фігурант вимагав від керівника комунального підприємства надати йому плани робіт із підготовки мереж до опалювального сезону.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Максимальна санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН