Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ліквідність Bitcoin та інших криптовалют

Ціна криптовалют формується виходячи з цілого спектра критеріїв, а спирається не тільки на курс криптовалют до долара

На крипторинку зараз представлено безліч різних цифрових активів. Ціна криптовалют формується виходячи з цілого спектра критеріїв, а спирається не тільки на курс криптовалют до долара. Одним із найважливіших серед них є ліквідність. Дізнаймося, що ж це та як правильно оцінити її.

 Що таке ліквідність?

Ліквідність криптовалюти — рівень простоти конвертації активу у фіат або іншу криптовалюту. Чим простіше продати актив за близькою до ринкової ціни, тим більшою ліквідністю він володіє. На ліквідність криптовалюти впливає безліч факторів: зручність та частота використання, правове середовище, обсяг торгів тощо.

Чим більше учасників ринку зацікавлені у конкретній криптовалюті, тим швидше виконуватимуться торгові ордери. Відстежити щоденний обсяг торгів можна за допомогою спеціальних сервісів, зокрема Coinmarketcap.

Наприклад, Bitcoin досі є найвідомішою та найбільш часто використовуваною криптовалютою з найбільшою ринковою капіталізацією. Інтерес до цього активу як до довгострокової інвестиції лише зростає. На найбільших біржах регулярно виконуються торгові ордери у парах із BTC. На момент написання цієї статті обсяг торгів BTC за останні 24 години складає $29,071,952,762.

За сукупністю цих факторів BTC вважається активом із досить високою ліквідністю. Оцінивши подібним чином основні криптовалюти ви можете зробити висновки про їх ліквідність.

Що потрібно для успішної торгівлі?

Очевидно, що недостатньо просто обрати ліквідний актив. Для успішної торгівлі трейдеру необхідно обрати також ліквідний ринок із завжди готовими до торгів учасниками. Найкраще для цієї ролі підходять централізовані криптовалютні біржі.

Відмінним прикладом є українська криптобіржа WhiteBIT. Вона обслуговує понад 3.5 млн користувачів по всьому світу та є найбільшою в європейському регіоні. Найвищий середньодобовий обсяг торгів становить понад $2,5 млрд. Користувачі можуть обрати понад 350 торгових пар, 270 криптоактивів (у тому числі всі основні криптовалюти) та 6 державних валют (USD, UAH, EUR, KZT, TRY, GEL).

Платформа підтримує кілька режимів торгівлі: спотову, професійну, маржинальну та ф’ючерсну (безстрокові ф’ючерсні контракти). Також є інструменти для пасивного прибутку від довгострокових інвестицій (WhiteBIT Earn). Безпека активів користувачів забезпечується використанням холодних гаманців для зберігання 95% активів та комплексом заходів захисту від будь-яких можливих атак хакерів.

Світ криптовалюти багатогранний і досить складний. Для того, щоб отримувати максимальний ефект від своїх інвестицій та торгівлі криптовалютою, необхідно правильно оцінювати перспективність активів і приймати зважені рішення. Не в останню чергу успіх як інвестора, так і трейдера залежить від правильної оцінки ліквідності.

Партнерський матеріал.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН