Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор КНУ відвідав Університет Тулузи ІІІ – Поля Сабатьє

Під час візиту до Університету Тулузи ІІІ – Поля Сабатьє ректор КНУ ім. Т. Шевченка відвідав два дослідницьких підрозділи Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS) — лабораторію плазми й перетворення енергії «LAPLACE» та лабораторію координаційної хімії. Про це повідомляють на офіційній сторінці науковця:

-Лабораторія «LAPLACE» — це спільний дослідницький підрозділ Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS), Національного політехнічного інституту Тулузи (INPT) та Університету Тулузи ІІІ – Поля Сабатьє, який було засновано в 2002 році. Наразі це єдиний у Франції центр, дослідження якого комплексно охоплюють континуум “Плазма/Енергетика/Електромагнетизм/Матеріали/Системи”.
Лабораторія координаційної хімії (LCC), заснована у 1974 році, спеціалізується на хімічних дослідженнях на перетині з іншими дисциплінами, як-от фізика, нанотехнології, біологія та інші.
Пишаємося, що дослідники КНУ мають довготривалу історію співпраці з цими провідними лабораторіями.

Мав задоволення поспілкуватися з очільниками й дослідниками цих лабораторій та українськими науковцями, які через війну знайшли тимчасовий прихисток в Університеті Поля Сабатьє, де мають змогу продовжувати власні дослідження.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН