Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українські виші зможуть претендувати на участь у науковій програмі НАТО “Наука заради миру та безпеки”

Ректор КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров два дні, 30 листопада — 1 грудня перебував із робочим візитом у штаб-квартирі НАТО (м. Брюсcель, Бельгія).

Спільно з колегами Сергієм Квітом, Президентом НУ “Києво-Могилянська академія”, Тетяною Кагановською, ректоркою ХНУ ім. В. Н. Каразіна, Ольгою Поркуян, ректоркою Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, представниками українських think-tank та інституцій громадянського суспільства мав честь познайомитися та поспілкуватися із високопосадовцями Північноатлантичного альянсу.

Під час офіційних зустрічей із представниками центральних підрозділів НАТО обговорили низку питань, пов’язаних із досвідом інтеграції інших країн до Альянсу, політичною аджендою організації, ознайомилися з кращими практиками стратегічних комунікацій і заходів публічної дипломатії, дізналися про особливості планування політик (з урахуванням потенційних глобальних і локальних загроз і викликів) та їхньої реалізації.

Окремо зосередилися на співпраці в межах наукової програми НАТО “Наука заради миру та безпеки”. Університетські дослідники вже мають успішний досвід участі в цій програмі, проте під час візиту були окреслені особливості подачі проєктів на новому етапі цього конкурсу. Переконаний, що кращі дослідницькі проєкти КНУ незабаром змагатимуться за фінансування Альянсу та будуть успішно реалізовані!

Ця поїздка дозволила пересвідчитися в дієвості політики партнерства Україна-НАТО та багатовекторної підтримки України Північноатлантичним альянсом. Перебуваючи в самому серці цієї знакової наднаціональної організації, вкотре відчув високий рівень солідарності з українським народом, побачив рішучість всебічно підтримувати Україну в нашій незламній боротьбі проти загарбника. Світ, безсумнівно, з Україною!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН