Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники художнього музею продовжують ідентифіковувати викрадені росіянами твори мистецтва

Під час окупації було розграбовано Херсонський художній музей. Ідентифікацію викрадених творів продовжують співробітники музею. Новими “знахідками” поділилась у соціальних мережах Лариса Жарких:

Додаємо до списку ідентифікованих творів, які стовідсотково були вивезені російськими мародерами з Херсонського художнього музею до Криму, ще три картини. Світлина зроблена на початку листопада 2022 року у сімферопольському Центральному музеї Тавриди одразу після пограбування.

✅Микола Глущенко. Натюрморт з камбалою. 1967. Картон, олія.

Дивовижний Микола Глущенко (1901-1977) – художник і розвідник, який 20 років прожив у Європі й увібрав у свою творчість майже всі головні течії початку ХХ ст. Один із кращих пейзажистів Європи. За кількістю створених полотен (понад 10 тисяч) посідає друге місце в світі після Пікассо. До пограбування окупантами в Херсонському художньому музеї зберігалося майже півсотні творів видатного митця.

✅Віктор Зарецький. Українка Ганна Струк. Полотно, темпера.
Віктора Зарецького (1925-1990) називають українським Клімтом – він один із перших українських модерністів і постмодерністів, творець української неосецесії, ґрунтованої на традиціях народного та декоративного мистецтва, майстер пейзажу та жанрової картини.

✅Фелікс Кідер. Портрет М. Гепарда. Папір, пастель.

Художник широкого діапазону, Фелікс Кідер (1938-2003) залишив величезну художню спадщину, але найважливішим у його творчості була графіка. Серед графічних творів майстра — портрет херсонського художника Миколи Гепарда, який презентує основні риси творчості митця: нестандартна, але виважена композиція та фактурна технічна виразність.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН