Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві готуються до відновлення роботи порту – Олександр Гайду

Співробітники Миколаївського морського порту очікують на відновлення роботи та напрацьовують проєкти з покращення обслуговування суден різних типів.

Про це заявив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду під час візиту до Миколаївської філії Адміністрації морських портів України.

«Починаючи із серпня Україна експортувала морем майже 18 млн тонн агропродукції. На жаль, поки тільки з одеських портів, Миколаїв лишається поза «зерновим коридором». Як наслідок, сотні людей без роботи. Аграрії недоотримують кошти, адже витрати на логістику «з’їдають» доходи від урожаю», – зазначив Гайду.

За його словами приєднається Миколаєва до роботи «зернового коридору» залежатиме від успіхів ЗСУ на Кінбурнській косі, а також зусиль дипломатів та міжнародних партнерів.

«Відновлення роботи Миколаївського порту – одне з ключових завдань, яке обговорюється на найвищому рівні. Сподіваємося, його вдасться вирішити успішно. Це буде перемога для аграріїв, Миколаєва, України, а також потужним внеском у нашу та світову продовольчу безпеку», – додав голова аграрного комітету.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН