Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейський Костянтин Сахнюк надав першу домедичну допомогу людям, які підірвалися на ворожій міні

Подія сталася сьогодні, 19 січня, в одному з населених пунктів деокупованої Милівської громади Бериславського району. Під час збирання гільз та металевих фрагментів боєприпасів на колишніх позиціях російських військових на протипіхотній осколковій міні підірвалися 35-річні брати-двійнята. На жаль, одного з потерпілих врятувати не вдалося, його травми виявилися несумісні з життям.

У пункт дислокації поліції під’їхав автомобіль, у якому знаходився поранений чоловік. Водій розповів, що разом з двома односельцями, братами-двійнятами, поїхав у лісосмугу збирати гільзи і один з них наступив на вибуховий пристрій. У пораненого була травматична ампутація руки і ноги, чисельні осколкові поранення грудної клітини, живота та пахової області. Його брата посікло осколками, але він зміг самостійно дійти до автомобіля, де третій товариш відвіз його до найближчого пункту поліції.
Першу домедичну допомогу, а саме накладання джгуту та зупинку кровотечі, пораненому надав майор поліції, заступник начальника сектору превенції Бериславського районного відділу поліції Костянтин Сахнюк. Потім поліцейський разом з третім учасником подій поїхали на місце трагедії. В цей час інші поліцейські зателефонували у «швидку» та попередили, що самі вивезуть тяжко поранених до завчасно обумовленого населеного пункту, адже через погодні умови та заміновані дороги кареті швидкої доїхати до місця буде вкрай складно і втратиться дорогоцінний час.
Коли поліцейський Костянтин Сахнюк прибув на місце та дійшов до пораненого, той був у вкрай тяжкому стані. Правоохоронець наклав йому джгути та перев’язав рани. Потім Костянтин разом з колегами відвезли обох потерпілих за 6 км до найближчого пункту, де базуються військові медики, які і доправили поранених братів у лікарню смт Нововоронцовка. Під час підготовки матеріалу від лікарів надійшло повідомлення, що один з братів помер. Поранення виявилися надто важкими. Нині медики докладають усіх зусиль, щоб зберегти життя іншого постраждалого.
Місце, де сталася трагедія, поліцейські оточили та вилучили фрагменти вибухового пристрою. Попередньо, це була протипіхотна осколкова міна. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Поліція вкотре нагадує громадянам про заборону відвідування лісосмуг, полів, узбережжя річок, які можуть бути заміновані. Почекайте, доки територію не перевірять та не очистять вибухотехніки. Збирання металобрухту, звичайна цікавість або робота на полях не вартують вашого життя та покаліченої долі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН