Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканка Білозерки допомагала окупаційній владі налагоджувати “комунікацію” з місцевими мешканцями

Працівники сектору дізнання відділення поліції №1 Херсонського районного управління поліції завершили досудове розслідування справи про колабораційну діяльність відносно мешканки смт Білозерка.

В ході проведення дізнання поліцейські встановили, що в серпні минулого року правопорушниця зустрілася з так званим головою «Белозерской военно-гражданской администрации», що була створена представниками держави-агресора російської федерації на тимчасово окупованій території смт Білозерка. Псевдо-посадовець запропонувала жінці працевлаштуватися на посаду «голови громадської приймальні адміністрації». Остання погодилася та приступила до виконання своїх функціональних обов’язків, зокрема консультування місцевих жителів щодо діяльності незаконно створеної окупаційної влади.
Як розповіла заступник начальника відділення поліції №1 Херсонського районного управління поліції Тетяна Кобзар, за вчинення кримінального проступку дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність». А саме жінці інкримінувалося добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт погоджений прокуратурою та скерований на розгляд суду. За вчинене правопорушення жінці загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН